NotePad++ UDL taal voor Aldfaer

Gebruiker gedefiniƫerde taal (Juli 2020)

In de nieuwere versie van Aldfaer is deze optie meegenomen in de rapporten en kan deze vanuit daar ook geĆÆnstalleerd worden. Ik raad dit ook aan omdat je zo altijd de laatste versie hebt.

Aldfaer rapport Notepad++

Gebruik onderstaande alleen als je nog een oudere versie van Aldfaer hebt waar dit rapport nog niet beschikbaar is.

Inhoud

Aldfaer sjablonen

Van oudsher wordt met Aldfaer de engelse tekstverwerker Grimson meegeleverd als rapport. Deze is bedoeld om sjablonen te kunnen bewerken. Grimson laat de keywords in een andere opmaak zien voor betere herkenning. Omdat Grimson al wat ouder is en sommige mensen liever met Notepad++ werken is er een soortgelijke mogelijkheid voor gebruik met notepad++. Notepad++ is een verbeterde en uitgebreidere versie van de met Windows meegeleverde tekstverwerker Notepad. Notepad++ is te downloaden van de website notepad-plus-plus.org Zie onderstaande schermafdruk voor een idee hoe dit er uit ziet.

notepad screenshot met aldfaer sjabloon

Vanaf versie 8.0 is dit in Aldfaer opgenomen. Als je een oudere Aldfaer versie hebt kun je het bestand voor Notepad++ ook hier downloaden en installeren. Het bestand is van Aldfaer rapport versie 8.1.0.1.

Klik hier om de UDL definitie file te downloaden. Deze is in xml format en kan worden ingelezen met Notepad++

Als het bestand opent in de verkenner in plaats van te downloaden, gebruik dan rechts-klik op de bovenstaande link gevolgd door "Sla link op als", of gebruik "Pagina opslaan als" in de verkenner, om het bestand als .xml op te slaan.

Importeren van UDL met Notepad++

Om de gedownloade file te importeren in notepad moet je een paar stappen doorlopen.
Allereerst ga je naar de menu optie om een UDL te definieren:

Notepad++ UDL menu optie

Vervolgens importeer je de gedownloade file:

Notepad++ import UDL

Tot slot open je een sjabloon en kies je voor language Aldfaer:

Notepad++ ASJ menu optie